Αυγερινός_crop_1

O Δημήτρης Αυγερινός είναι Λέκτορας Καρδιοχειρουργικής στο Τμήμα Καρδιοχειρουργικής του New York Presbyterian-Weill Cornell Medical Center και στο Τμήμα Θωρακοχειρουργικής του Memorial-Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου αρχικά ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σε επίπεδο Master’s of Science στο Tufts University της Βοστώνης και εργάστηκε ως ερευνητής στο Πειραματικό Χειρουργείο του νοσοκομείου Tufts-New England Medical Center. Η έρευνά του επικεντρώθηκε στην εφεύρεση και ανάπτυξη ρομποτικών βραχιόνων και λαπαροσκοπικών εξομειωτών για το χειρουργείο.

Η χειρουργική τουκαριέρα ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη και στο Albert Einstein College of Medicine at Beth Israel Medical Center του Manhattan, όπου απέκτησε πλήρη ειδικότητα στη Γενική Χειρουργική με επίκεντρο τη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στην Καρδιοχειρουργική στο πασίγνωστο νοσοκομείο του New York Presbyterian-Weill Cornell Medical Center και στο παγκοσμίου φήμης αντικαρκινικό κέντρο Memorial-Sloan Kettering Cancer Center, υπό του καθηγητές Leonard Girardi, O. Wayne Isom, Karl Krieger, Valerie Rusch και Manjit Bains. Κατά την τελαυταίο χρόνο της 11ετούς παραμονής του στις ΗΠΑ, εργαστηκε ως επιμελητής καρδιοχειρουργός στο New York Presbyterian-Weill Cornell Medical Center, και ταυτόχρονα εξειδικεύθηκε στη χειρουργική των ανευρυσμάτων και στις διαδερμικές βαλβίδες.

Ο Dr Αυγερινός διαθέτει ειδικότητα Καρδιοχειρουργικής, Θωρακοχειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής από τις ΗΠΑ, ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει 47 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, 4 επιστημονικά βιβλία και έχει παρουσιάσει την ερευνά του σε 52 επιστημονικά συνέδρια. Είναι κάτοχος 23 βραβείων από πανεπιστήμια, νοσοκομεία και ιατρικές κοινότητες, ενώ το 2013 είχε αναγραφεί ως Best Doctor στη Νέα Υόρκη. Είναι μέλος σε 32 επιστημονικές ενώσεις, ενώ διαθέτει άδεια άσκησης ιατρικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Τέλος, διαθέτει διπλώματα ειδικότητας Χειρουργικής Θώρακα στις ΗΠΑ (American Board of Thoracic Surgery), στην Ευρωπαϊκή Ένωση (European Board of Thoracic and Cardiovascular Surgery) και στην Ελλάδα, και δίπλωμα ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής στις ΗΠΑ (American Board of Surgery).

Συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων στα νοσοκομεία Υγεία και Μητέρα, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών, την Ακαδημία Αθηνών, το Weill Cornell Medical College, το Harvard Medical School και το Memorial-Sloan Kettering Cancer Center. Είναι ο υπεύθυνος ακαδημαϊκών υποθέσεων του Athens Heart Institute και ο διευθυντής προγράμματος εκπαίδευσης καρδιοχειρουργών του AHI.

Ο Dr Αυγερινός ειδικεύεται στους παρακάτω τομείς:

-Στεφανιαία νόσος
-Επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας
-Ρομποτική και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική καρδιακών βαλβίδων
-Χειρουργική της αορτής (ανευρύσματα και διαχωρισμοί)
-Σύνδρομο Marfan

< PREVIOUS 1 2 3 NEXT >

Our story

Newsletter

Sign up to receive news from AHI.

Latest News

Participation in the Pulse and Cardioelectrics Conference, July 2014

Apr 10/04/2014

Dr. Avgerinos participated and spoke at the Pulse and Cardioelectrics Conference, which took place from July 13-15 in Hersonissos, Krete. His speech was about the modern methods for treating aortic …

Working Together

Doctor or Student?

Become a member of the AHI community

58 Kifisias Av. & Delfon Str, Marousi
1st Floor
Athens 15125, Greece
Tel: 210 6862638
Mobile: 6977265754
eMail: info@atheart.org